SKUPINA ZA STARŠE OTROK S KRONIČNO BOLEZNIJO

Ko otrok zboli za kronično boleznijo, se družinsko življenje na enkrat obrne v drugo smer. Življenje na enkrat postane nepredvidljivo in sproži se cel plaz občutij in vprašanj. Skupina je namenjena staršem, še posebej je zaželeno, da se srečanj udeležujeta oba starša.

Namen skupine za starše otrok in mladostnikov s kroničnimi boleznimi je:

  • ovrednotiti starševstvo v družini z otrokom in mladostnikom s kronično boleznijo;
  • nuditi podporo pri spoprijemanju s težavami, ki jih prinese kronična bolezen mladostnika in razvojnimi zahtevami adolescence;
  • usposobiti starše za aktivno in odgovorno starševstvo pri vzgoji in skrbi za otroka s kronično boleznijo kot tudi pri skrbi za druge družinske odnose.

KDAJ IN KJE POTEKAJO SREČANJA SKUPINE?

Program skupine vključuje 8 srečanj po 90 min. Srečanja skupine potekajo dvakrat na mesec, in sicer vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu, v prostorih Frančiškanskega družinskega inštituta (vhod iz Nazorjeve ulice 1).

KAKO SE VKLJUČITI?

Skupina je zaprtega tipa, število staršev je omejeno (minimalno 6 in maksimalno 12 udeležencev). Za prijavo in druge informacije pišite na elektronski naslov info@fdinstitut.si ali pokličite na tel. št. 01/200 67 60. Ob pisku se vklopi telefonska tajnica, takrat pustite svojo telefonsko številko in vas bomo v najkrajšem možnem času poklicali nazaj.