SKUPINA ZA SAMOPOMOČ RAZPOROČENIM

Namen skupine je pomoč razporočenim, da po ločitvi znova poiščejo svoje mesto v družini, ob otrocih, med prijatelji in na delovnem mestu. V skupino se lahko posameznik vključi brez predhodne prijave.

Skupina je zasnovana interaktivno, udeleženci se dejavno vključujejo in skupaj iščejo pot iz občutij depresije, osamljenosti, nepripadnosti in zavrženosti. V skupini lahko najdejo oporo za vsakdanje soočanje s problemi vzgoje, novimi obveznostmi in zahtevami, ki jih prinaša razporočenost.

Pomemben poudarek pri delu v skupini je ustvarjanje čustvene varnosti, spoštovanja in sočutja med člani skupine.

TEME

Teme se dotikajo vseh področij posameznikovega življenja, od žalovanja, sprejemanja odgovornosti za lastno življenje in razmejevanja od bivšega zakonca do problemov vzgoje otrok, praznovanja, počitnic, dopustov, duhovnosti. Vpete so v naravni tok leta, tako da omogočajo udeležencem, da se sproti pripravijo na praznovanja, počitnice, vstop otrok v šolo … Ena pomembnejših nalog skupine je pomoč pri razreševanju konkretnih zapletov z bivšimi možmi oziroma ženami v zvezi z otroki in njimi samimi.

KDAJ IN KJE POTEKAJO SREČANJA SKUPINE?

Srečanja potekajo vsako leto od oktobra do maja, vsak prvi in tretji (ter peti) torek v mesecu od 20. do 22. ure.

V Frančiškovi dvorani Frančiškanskega samostana Ljubljana – Center (Prešernov trg 4, 1000 Ljubljana).

Za več informacij nam pišite na info@fdinstitut.si ali pokličite na tel. št. 01/200 67 60. Ob pisku se vklopi telefonska tajnica, takrat pustite svojo telefonsko številko in vas bomo v najkrajšem možnem času poklicali nazaj.